Ero CEO ja COOToimitusjohtaja vs COO

On joitakin yrityksiä, jotka ovat aivan liian suuria ja voi olennaisesti tarvitse paitsi toimitusjohtaja vaan myös COO: ille. Voidaan kuitenkin kysyä: 'Mikä on juuri eroa näiden kahden näennäisesti vastaavissa tehtävissä?'

Toimitusjohtaja tarkoittaa Toimitusjohtaja ja henkilö tämän arvostetun rooli on valtava vastuut. Kokonaisuutena toimitusjohtaja on johtava yritys ja johtaja organisaation 's politiikkaa, missio ja tavoitteet. Toimitusjohtajat pidetään usein pään honcho, numero yksi henkilö-in-maksu' 'kapteeni aluksen jos haluatte. voidaan sanoa, että kaikki henkilöt osalliseksi yrityksen 's operaatio raportoivat toimitusjohtajalle, mukaan lukien COO mutta let' s päästä siihen myöhemmin.

Suhteellisen pienemmät yritykset, se on normi yhtiö presidenttien olla toimitusjohtajalle. On kuitenkin olemassa tapauksia, että voit olla toimitusjohtaja ja useita presidenttejä alle häntä / häntä '' kuten monen yrityksen ryhmittymiä.

Valtavia yrityksiä, toimitusjohtajan rooli on normaalisti annetaan ja hallussa hallituksen puheenjohtaja. Tämä tekee presidentti alikomentaja kuin COO. Mutta on harvoin että toimitusjohtajat ulkopuolella hallituksen, tuodaan perustuvat ylivoimainen valtakirjaa ja todistetusti valmiudet käsitellä vastuuta. Toimitusjohtajista on aina vallan kaikkia yrityksen muulle henkilöstölle kuin niillä on viimeinen sana politiikan ja johdon päätöksenteon.

Toimitusjohtajalla on komento vastuu ja pidetään vastuussa siitä koko yrityksen onnistuu tai epäonnistuu. Se on hänen / työssään suorittamaan tärkeimmät direktiivien hallituksen.

Chief Operations Officer tai COO, toisaalta, on asema, joka omistaa myös valtava määrä vastuuta. COO: ille valvoo toimintoja ja yleistä toimintaa yrityksen. Oikeastaan ​​tämä on myös yksi tärkeimmistä rooleista toimitusjohtajista mutta kun yritys on liian suuri, COO tai useamman COO: ille tarvitaan vähentää taakkaa.

COO raportoi toimitusjohtajalle. COO on usein mukana kaikissa puolia toimitusjohtaja 's vastuuta. Hän / hän pitäisi pystyä neuvoa ja auttaa toimitusjohtajalle päätöksenteon. COO: ille usein täytyy työskennellä läheisesti talousjohtaja (CFO), tietohallintojohtaja (CIO), ja muut virkailijat tekemään tarvittavat toiminnalliset muutokset.COO kannat annetaan usein hallussa Varatoimitusjohtajalle yrityksiä. Henkilö, joka pitää COO asema on oikeudellisesti vastuussa jokaisen yrityksen toimintaa ja minkä päätöksen hän / hän tekee.

Yhteenveto:

1. Toimitusjohtaja tarkoittaa toimitusjohtaja kun COO tarkoittaa vastaava johtaja.

2. Toimitusjohtaja on usein korkein yrityksen työntekijän. COO raportoi toimitusjohtajalle.

3. Toimitusjohtaja otsikko annetaan usein tai hallussa hallituksen puheenjohtaja tai puheenjohtajan, kun COO usein hallussa sijoittui johtaja yhtiöstä.