Ero Capability ja kompetenssi



Capability vs Competency

'Pätevyys' ja 'ominaisuus' ovat kaksi termiä, jotka liittyvät ihmisen kyky. Ne ovat usein mainitaan monissa Human Resource liittyvät materiaalit sekä uran ja työpaikkojen viestintää.

'Capability' on termi, joka kuvaa laatu kykenee. Se on tila, joka sallii yksittäisen hankkia voimaa ja kykyä oppia ja tehdä jotain sisällä hänen kapasiteettia. 'Capability' tunnetaan myös hiljaista kykyjä tai kykyjä, joita ei ole vielä kehitetty.

Henkilö, jolla on kyky on mahdollista hankkia tietty taito tai taitoa, joka on hyötyä tehtävä. Oppineet taitoa tai kykyä lisää henkilö 's tietopankin tai taito asettaa. Ominaisuudet myös lisätä henkilön tehtävien mikä voi johtaa enemmän tuottavuutta. Uusia taitoja ja kykyjä tehdä henkilö enemmän omiaan suorittaa tietty tehtävä tai ne ovat sopivampi ehdokas tehtävänimike.

Ajan ja käytännössä ominaisuudet voivat kehittyä osaamista. Se toimii lähtökohtana, että voimme tehdä jotain ja vähitellen yhä taitavia suorittaa tehtävää.

'Capability' tuli keskiranska sana 'capabilit' ja myöhäinen latinan sanasta 'capbili'. Sanaa käytettiin ensimmäisen kerran vuonna 1587. Kuitenkin sen merkitys tämän päivän 's käyttö (alikehittyneitä taito tai tiedekunnan) vain kehittynyt ja käytettiin alkaen 1778.

Toisaalta, 'taidot' on tila, jossa yksilö 'työtä. Henkilö ja hänen työnsä voidaan arvioida päteviksi, jos suorituskyky pidetään' tyydyttävä ', mutta ei' erinomainen '. Competence voi myös olla levitetään parantamiseen tai kehittää yksi 'kykyjä ja taitoja eduksi henkilön ja ryhmän tai laitokselle että hän edustaa. Parantunut taidot ja kyvyt levitetään tehtäviä tai töitä.

Osaaminen voi myös johtaa lisääntyneeseen työn laatua tai suorituskykyä. Vastineeksi työ ja suorituskyky tuottaa enemmän tyydytystä ja myönteiset tulokset muiden osapuolten, kuten asiakkaiden, pomoja, ja muita tärkeitä ihmisiä.

Osaaminen alkaa henkilön 's valmiuksia. Tavallaan osaaminen on todistettu kykyjä ja paraneminen. Competence voi sisältää tietojen, perusvaatimukset (ominaisuudet), taidot, kyvyt, käyttäytyminen, ja asenne.



'Competence', kuten sana on alkuperältään vuonna 1632 Ranskan sana 'taidot' (merkityksessä riittävä asuu helppous) ja edelleen Latinalaisen 'competentia' (joka tarkoittaa sopimusta tai symmetria). Kuitenkin moderni sanan (riittävyys käsitellä tilannetta tai tehtävä) ei tehnyt 't tulevat vasta 1790.

Yhteenveto:

1. 'Capability 'ja' osaaminen 'ovat kaksi ilmenemismuotoja ihmisen kykyjä ja taitoja. Molemmat sanat tavataan usein työpaikkailmoituksissa tai henkilökunnan arviointeja.

2. 'Capability' on kunnon, joka kykenee tekemään jotain. Tässä ehto on mahdollisuuksia parantaa taitoja. Niitä kutsutaan myös 'implisiittinen kykyjä.' Toisaalta, 'taidot' on parannettu versio 'ominaisuus.' Tässä tilassa henkilö voi tehdä tietyn taidon tai tehtävän tehokkuutta ja vaikuttavuutta. 'Osaaminen' tarkoittaa astetta ammattimiesten tehtävä 'suorituskykyä.

3. ominaisuudet johtavat osaamista. Yksilön ominaisuus voi lisätä taito asettaa tai tieto oppimalla ja harjoitellaan. Competence toimii soveltamisen tuloksena valmiuksia.

4. 'Capability' viittaa yleensä taitoja ja kykyjä. Sen sijaan 'taidot' voi olla yhdistelmä tietoa, käyttäytyminen, asenne ja taitoja.

5. Capabilities nähdään 'yleinen', kun osaaminen on enemmän alalla 'asiantuntija.'