Ero Talouskasvu ja sivistyksellisiä GrowthTalouskasvu vs Cultural Growth

Talouskasvu on taloudellinen termi sosiaalinen tutkimuksissa, joissa on kuvaus kasvun kansakunnan 'kokonaistuotanto (bruttokansantuote) ja johtaa lisäykseen tuotannon tavaroita ja palveluja. Lisäksi se viittaa fyysisen laajenemisen kansakunnan 'talous ja teollisuus.

On monia tekijöitä, joihin talouskasvua. Suurin osa tekijöistä risteytys makro- että mikrotalouden tasolla. Osittainen luettelo otettavat tekijät ovat inflaatio, kysyntä, työllisyys, resurssit, pääoma, yrittäjyys, kilpailu, teknologinen kehitys, hallituksen politiikan, investointien ja väestön terveyttä.
Talouskasvu hyödyttää erityisesti yhteiskunnan nostamalla ja parantamaan elintasoa ihmisiä. Ihmiset saavat parempaa palkkaa työstään ja työpaikkojen voidaan avata yleisölle. Tämä voi johtaa alentanut työttömyysastetta.

On osa hallituksen tulee olemaan vähemmän tarvetta lainata yksityisen sektorin ja kansainvälisten pankkien lisääntymisen vuoksi julkisen talouden osinkoja. Hallitus voi myös tarjota parempia julkisia palveluja ja apuohjelmia. Ulkomaiset liikemiehet voivat myös harkita sijoittamista yrityksensä tietyssä maassa, jos he näkevät, että talous on vahva ja kasvava. Puolelta paikallisia yrityksiä, niillä voi olla luottamusta tehdä riskejä ja parantaa niiden tuotteita ja palveluja. Taloudellinen kasvu voidaan mitata helposti ja rajoittuu tiettyyn aikaan ja paikkaan.

Toisaalta taajuuksia, kulttuuriin kasvu on kasvua kulttuurin yhteiskunnassa. Verrattuna talouskasvuun, kulttuuriin kasvu on enemmän abstrakti ja vaikeasti lasketaan tilastoja tai tutkimuksia. Myös kulttuuriset kasvu voi viedä pitkän ja monipuolisen span aikaa. Kulttuurinen kasvu 's tekijät ovat yleensä komponentteja kulttuurin ja yhteiskunnan. Näitä voivat olla kulttuurinen käsitys, viestintä, lifestyle, taidetta, kieli, kirjallisuus, perinteet, tavat, ja monet muut kulttuuri keinoja.

Tutkimukset tehdään kulttuurisia keinoja selvittää, onko kulttuurinen kasvua tahansa näistä mainituista väyliä tai jos on kehitysnäkymien ja malleja ihmisten ja yhteiskunnan.Koska määrittelemällä viljelyyn kasvu tuskin riippuvainen numero 's puolella on teorioita kulttuurisen kasvun harkita, kun teet tutkimusta. Nämä teoriat kuuluvat Evolutionism ja Diffusionism. Molemmat yrittävät selittää, miten kulttuurisen kasvun teoksia ja yhteiskunnassa tapahtuu ja miten se vaikuttavat ihmisiin samalla tavalla, että ihmiset vaikuttavat kulttuuriin kasvuun.

Kulttuurinen kasvu on myös erinomainen työkalu tietyn kansan tai yhteiskunnassa, koska se luo uuden ja monipuolinen kulttuuri kautta jatkuvassa vuorovaikutuksessa ja vaihtaa muiden yhteiskuntien ja kulttuurien. On vihje edistystä paitsi ajattelua vaan myös osaamiseen. Kulttuurinen kasvu voi myös olla tekijä vakiinnuttamista kulttuuri ja kansallinen identiteetti, joka voi määrittää maan ja sen kansan.

Yhteenveto:

1. Sekä talouskasvu ja kulttuurisen kasvun kuuluvat sosiologia. Talouskasvu on termi taloustieteen, sosiaalinen tiede aihe, kun kulttuurisen kasvun resonoi toisessa sosiaalinen aihe, antropologian.
2. Taloudellinen ja kulttuurinen kasvu ovat myös samanlaisia ​​siirtää kahden komponenttien yleistä kasvua kansakunnan tai yhteiskunnassa.
3. Talouskasvu on ilmeistä, koska talous on pysyväksi tiedotusvälineet, kuten radio ja televisio. Toisaalta, kulttuuriin kasvu on enemmän tutkimukseen puolella akatemia.
4. Taloudellinen kasvu määritetään yleensä tietyn ajan kuluessa (yleensä vuoden sisällä), kun taas kulttuurinen kasvu ei sido määräaika. Kasvua voidaan havaita niin lyhyeksi kuin muutaman kuukauden ajan havaintojen tapahtui span vuosikymmeniä.
5. Sekä taloudellista ja kulttuurista kasvua voidaan käyttää ja ilmaistaan ​​määrällisesti ja laadullisesti tutkimus. Kuitenkin talouskasvu nojaa enemmän kvantitatiivinen tutkimus, ja päinvastaisessa, kulttuuriin kasvu on laadullisen tutkimuksen.