Ero PMP ja CAPM tenttiPMP vs CAPM tentti

Sekä PMP ja CAPM tentit ovat sertifiointikokeisiin hankkeiden johtajille.
'PMP' tarkoittaa 'Project Management Professional', kun taas 'CAPM' on lyhennetty muoto 'Certified Associate Project Management.' Molemmat sertifiointikokeissa antama Project Management Institute sen jäsenten ja ei-jäsenille. Molemmat tentit heijastavat käsitteitä Project Management Body of Knowledge Guide.

Tentit eroavat toisistaan ​​monessa kannalta, mistä painopistettä vaatimuksia, kelpoisuus, ja kokeen itse. Molemmat kokeet ovat monivalintatehtäviä muodossa. PMP tentti on 200 kysymystä aikarajoituksen 4 tunteja, kun taas CAPM tentti on vähemmän kysymyksiä ja hoursConly 150 kysymysluettelon alle rajan 3 tuntia.

CAPM tentti on kaksinkertainen määrä aloilla (12 alueet) verrattuna PMP tentti joka on vain 6 alueilla. Ne, jotka ovat oikeutettuja ottamaan PMP tentti on oltava 45000 tuntia projektinhallinnan kokemusta ja 35 tuntia Project Management koulutukseen. Toisaalta, edellytyksenä CAPM tentit sisältää 15000 tuntia projektinhallinnan kokemusta ja 23 tuntia projektinhallinnan koulutus. Dokumentointi työkokemus ja online tentti ovat myös osa edellytyksiä molempien tentit.

Toinen tärkeä edellytys on Professional Development yksikköä tai PDU. PDU ovat projektinhallinnan liittyvät luokat. Sillä CAPM tutkittavien, ei vaadita PDU. Toisaalta, 60 PDUs ovat on PMP tutkittavien.
Vertaileva kustannus kahden tentit on myös merkittävä. CAPM tentti maksaa enemmän kuin kaksinkertainen PMP tentti.Sertifiointi PMP tentti on viiden vuoden välein, kun taas CAPM uudistuksista ovat kolmen vuoden välein. Tavoitteena ja painopiste molemmat kokeet ovat myös erilaiset. CAPM tentti on projektin jäsenten, kun PMP tentti on suunniteltu projektiryhmän johtajille ja johtajat. Vertailun vuoksi CAPM mittaa perus projektinhallinnan aiheita ja kaikki sen tulot, työkaluja, ja lähdöt. PMP tentti puolestaan ​​on taipuvainen kohti perusteellista tietoa ja tilanne perustuvia kysymyksiä.

Kun CAPM tentti vaatii vähemmän kokemusta projektinhallinnan verrattuna PMP tentti. PMP tentti, pohjimmiltaan, on vaikeampaa, pitkällinen ja monimutkaisempi kuin muut sertifiointitestiä. Syöttäminen PMP tentti antaa myös korkeamman tason sertifioinnin ja kiistattoman tunnustamista ja maine verrattuna kulkee CAPM tentti.

Yhteenveto:

1. Sekä CAPM (Certified Associate Project Management) ja PMP (Project Management Professional) ovat sertifiointikokeita ihmisille projektinhallinnan. Molemmat tentit suorittavat Project Management Institute.
2. PMP tentit tehdään hankkeen ryhmänjohtajien kun CAPM tentit keskittyvät projektiryhmissä. Koska painopiste molempien tentit on eri jäseniä, on monia vertaileva eroja monilla aloilla.
3. edellytyksiä tentit ovat myös keskenään erilaisia. PMP tentti vaatii enemmän tunteja projektinhallinnan kokemusta ja koulutusta verrattuna CAPM tentti. PDUs (tai hankekehitysyksikkö Units) ovat toinen vaatimus PMP tentti, mutta ei varten CAPM tentti.
4. Vaikka molemmat kokeet ovat monivalintatehtäviä tentit, PMP tentti on myös pidempi ja vaikeampi verrattuna CAPM tentti. Entinen tentti on 200 kysymystä, joihin on vastattava 4 tunnin kuluessa, kun taas pituus ja määräaika jälkimmäisen tentti on 3 tuntia ja 150 kysymyksiä.
5. Sen sijaan CAPM tentti on 12 katettu alueita perus- projektinhallinnan käsitteet kun PMP tentti on 6 alueita syvällistä tietämystä.