Ero JIT ja KanbanJIT vs Kanban

Varastojen hallintaa, se on parasta aina pitää mielessä, että 'luettelo on jätettä'. Tämä on sama filosofia kapseloidaan Just-in-time (JT) inventaario strategia, joka tunnetaan myös Toyota Production System. Sillä pyritään parantamaan yrityksen 's tuotto leikkaamalla prosessissa olevat ja niihin liittyvät kuljettaa kustannuksia. Keskeistä pitkin järjestelmän Kanban. Tämä japanilainen termi on yhdyssana jossa' kan 'tarkoittaa' visuaalinen 'ja' kieltää ' tarkoittaa 'kortit'. Kirjaimellisesti sanottuna Kanban viittaa visuaalisen kortteja. enemmän kuin, että niillä on tärkeä rooli toteuttamisessa tutkintaryhmän toimimalla optisia apuvälineitä, jotka laukaisevat toimintaa. Vaikka usein liittyvät toisiinsa, JIT ja Kanban eivät ole yhtä , sama kokonaisuus. Seuraavassa käsikirjaan, määrittelemme kaksi vetää rajoja, mikä tekee niistä erilaisia, vaikka niiden tunnettuja kuuluminen toisiinsa.
Ensinnäkin, mikä on JIT? Se on varastonhallinta menetelmä osoittautunut parantaa valmistus yritys 's tuotto, tehokkuus ja laatu työn pohjimmiltaan varastot supistuvat. Tutkintaryhmän kannattaa nähdä varaston kustannus-aiheutuu sijaan lisäarvoa vastoin perinteisiä liiketoiminnassa. Siinä keskitytään jolla on 'oikea materiaali, oikeaan aikaan, oikeassa paikassa ja tarkka määrä'. Erittäin idealistinen se voi tuntua, se kuljettaa pitkin useita myönteisiä vaikutuksia yhtiölle. 1) se yksinkertaistaa varasto-to-hyllyt varaston virtaus, jolloin se on helpompi hallita. 2) Supply synkronoidaan tuotannon kysyntää, mikä vähentää varastointikustannuksia ja set-up / vaihtoaikaa. 3) tuotanto ajoitus ja toimivat tunnin yhdenmukaisuuden johtuvat synkronoitu kysynnän ja tarjonnan lukemiin ylityön vähentäminen tuntia työntekijöitä ja enemmän vapaa-aikaa koulutukseen ja työpajoihin parantaa niiden taitotaso. 4) työntekijät, joilla on useita taitoja myös optimoitu olemalla varattu prosessin osat tarvitsevat ihmisen valtaa. 5) Ja lopuksi, painotetaan yrityksen 's suhde sen toimittajille. Lisäksi on haittana tässä strategiassa. Tutkintaryhmää toiminta saattaa jättää toimittajien erittäin alttiita toimittaa aiheuttamien häiriöiden mahdollisen kysynnän vaihteluun. Asianmukaista pitkäaikaisen hallinta toimittajien vaikka tämä haittapuoli voidaan laittaa minimiin.
Kanban, toisaalta, ei ole varaston ohjausjärjestelmä itse. Pikemminkin se on aikataulujen järjestelmää, joka kertoo yrityksen mitä tuottaa, kun sen tuottamiseen, ja kuinka paljon tuottaa. Se on luonteeltaan joka tekee siitä sopivan elementin täytäntöönpanon JIT. Kanban käytetään indikaattorina vaatia, että sille välittömästi viestittää koko toimitusketjussa. Tässä 'Näin se toimii: Yksi tarvittavat komponentit tehdä widgettejä on 10 varsi-pultti ja se saapuu lavoille. Sano on 100 varsi-pultit lavalle. Kun lava on tyhjä, henkilö kokoamiseen widgetit vie kortin, joka oli kiinnitetty lavaan ja lähettää sen varsi-pultti valmistus alueella. Toinen lavan varsi-pulttien sitten valmistetaan ja lähetetään widget kokoajan. pohjimmiltaan Kanban on 'pull' tyyppinen tuotantojärjestelmä ja jokainen Kanban kortti, lava, bin tai laatikko lähetettiin toimittajan tai osan valmistaja osoittaa yleistä kysyntää lopputuotteen. Itse asiassa Kanban aikataulujen järjestelmää mahdollistaa liiketoiminnan olla reaktiivinen asiakkaiden tarpeisiin sen sijaan, että yritetään piirtää arvioitu ennusteita.
Yhteenveto
1) JIT on varastonhallinta strategia ja sen ainesosaa on Kanban.
2) Kanban on veto tai kysynnän tyyppinen aikataulujen järjestelmää, yleensä muodossa korttien, roskakorit, paletteja tai laatikoita.