Ero johtaja ja johtaja



On olemassa monia erilaisia ​​organisaatioita, jotka noudattavat eri hierarkioiden. Jotkut näistä ovat erilaiset muille mutta useimmiten rakenne hierarkiaa on enemmän tai vähemmän samanlainen, olipa se mikä tahansa organisaatio, yritys, yritys, voittoa tavoittelematon järjestö jne tehokas hallinta tahansa yritys tai yrityksen edellyttää asianmukaista työnjako jolla varmistetaan, että kaikki työ on jaettu eri yksiköissä, jotka ovat erikoistuneet tekemään oman osuutensa. Tällä tavoin lopputuotteen, joka on seurausta yhteisten ponnistelujen eri osastojen tulee olla hyvälaatuista. Kaksi tärkeintä tehtävissä hierarkiassa tahansa yrityksen, järjestön tai yhtiön johtaja ja johtaja. Nämä kaksi henkilöstön ovat hyvin tärkeitä tehtäviä tehokkaan toiminnan organisaation ja varmistettava, että alle niistä tekevät kunnolla ne tehtävät, jotka niille on osoitettu. Kaksi kannat ovat hyvin erilaisia ​​tehtäviä he vaativat. Tässä artikkelissa, me oikein määrittää aseman johtaja ja ohjaaja ja erottamaan ne samanaikaisesti.

Ensinnäkin, johtajat eroavat johtajien roolit johto, että heillä on. Hallitus ovat vastuussa luontaisen johdon sekä suunnan organisaation. Niiden on myös luoda ja sitten ylläpitää tehtävänsä, arvot ja visio. Johtajat ovat kuitenkin toteuttamaan strategiaa puolesta johtajien.

Molemmat kannat vaihtelevat vuoksi päätöksenteko, joka on mukana. Tulevaisuus organisaation määräytyy johtajat. Lisäksi johtajat määräävät myös rakenteen ja strategian organisaation ja että sen varat ja maine ovat suojattuja. Heidän täytyy tehdä päätöksiä ottaen huomioon vaikutus sidosryhmät. Johtajat, ei kuitenkaan tarvitse ottaa näitä päätöksiä. He ovat huolissaan näiden päätösten täytäntöönpano sekä toimista, tehdään hallituksen.

Kun puhumme pitkän aikavälin hyvinvointi yritys, lopullinen vastuu lankeaa hallituksen eikä yritysjohdon. Tämän lisäksi, johtajia on ylempi oikeudellinen vastuuta kuin johtajat. Ne ovat tarkoitettu toimimaan taitoa ja huolenpitoa, jotta varmistetaan, että kaikki niiden toimia sekä työ- ja yhtiö on täysin laillinen. Jokainen kyvyttömyys tehdä niin, tai laiton tapa, jolla yhtiö toimii lopulta syyttää johtajia, jotka voidaan tehdä vastuussa siviilioikeuden ja / tai rikosoikeuden.



Liikettä, johtajat ovat vain nimittää ja erottaa johtajat itse ei ole juridista vaatimusta, jonka he voivat olla vastuussa. Vastakohtana tälle, johtajat voidaan velvollisia raportoimaan sidosryhmät ja osakkeenomistajilleen suorituskykyä yhtiön ja voidaan erottaa virastaan ​​tai saatava toimimaan tietyllä tavalla niitä. Siksi on olemassa ero raportoinnissa suhde johtajat ja johtajat.

Arvot ja etiikka yhtiön määräytyy yksinomaan hallituksen ja niitä voidaan vastuussa kaikista huono työmoraali. Johtajat on kuitenkin velvollisuus antaessaan etiikan mutta ottavat suunnan hallituksen.

Yhteenveto

Hallitus ovat vastuussa luontaisen johdon sekä suuntaan organisaatio; Johtajat on suoritettava strategiaa puolesta johtajien

Tulevaisuus organisaation määräytyy johtajien joka myös määrittää rakenteen ja strategian organisaation ja että sen varat ja maine ovat suojattuja. Heidän täytyy tehdä päätöksiä ottaen huomioon vaikutus sidosryhmien; Johtajat ovat huolissaan näiden päätösten täytäntöönpano sekä toimista, tehdään hallituksen

Hallitus on enemmän oikeudellista vastuuta kuin johtajat

Johtajat ovat vastuussa pitkän aikavälin vaurautta yhtiön

Johtajat ovat vain nimittää ja erottaa johtajat itse; johtajat voivat olla vastuussa jota sidosryhmät sekä osakkeenomistajiamme suorituskykyä yhtiön ja voidaan erottaa virastaan ​​tai saatava toimimaan tietyllä tavalla niiden