Ero WBS ja hankesuunnitelmanWBS vs projektisuunnitelma

Suurissa hankkeita, se ei riitä vain mennä sitä. On tarpeen saada tieteellistä lähestymistapaa, jotta toteuttaa hanke ja hallitsisi kustannuksia. Työkaluihin tämän saavuttamisessa ovat projektisuunnitelman ja työnositus tai WBS. Tärkein ero näiden kahden välillä on soveltamisalaan on WBS kattaa hanke kokonaisuudessaan, kun taas hankesuunnitelma keskittyy pienempi osa hanketta. Joten projekti voi olla WBS että compartmentalizes se useisiin osiin. Kukin näistä osista olisi sitten projektisuunnitelman.

Suunnitteluprosessissa, joka on WBS tapahtuu ennen hankkeen hyväksymistä. Se osoittaa hankkeen laajuuden ja sen hinta, joka on tärkeää niille, jotka ovat käyttöönottoa sitä. Kun hanke on hyväksytty, se on sitten tarpeen luoda hankesuunnitelmia. Tämä on jotta asettaa realistinen aikataulu, milloin kukin osa on tarkoitus saada päätökseen.

Pääpaino WBS, syrjään segmentoimasta hanke, on hinta. On helpompi laittaa hintaa työ ja materiaalit pienempiin osiin kuin projektin kokonaisuutena. Sen sijaan projektisuunnitelma doesnt 't keskittyä hinta työtä, mutta aikataulusta työn ja varmistaa, että materiaalit ovat saatavilla, kun ne on tarkoitus. Hankesuunnitelma on tarpeen varmistaa, että segmentin hankkeen pysyy budjetin puitteissa asettamien WBS. Jokainen viive aiheutuu ylimääräisiä kustannuksia, jotka eivät ole osa suunnitelmaa.WBS on tulossuuntautunut väline, koska kukin kohdissa Tavoitteena on komponentti, joka tarvitaan ylä- osissa. Sen sijaan voimme sanoa, että hankesuunnitelman on toiminta suuntautunut pääasiassa koska jokainen vaihe tai prosessi suunnitelmassa tarvitsee esiintyy tietyn ajanjakson, jotta suunnitelma, jota on noudatettava. Jos hankesuunnitelma ei tehdä oikein, virheet voivat ketjuttaa eksponentiaalisesti ja on korjattava maahan.

Yhteenveto:

1. WBS on yhteensä näkymä työn samalla projektisuunnitelman voi
2. WBS on tarpeen ennen hyväksymistä työtä, kun hankesuunnitelma tarvitaan täydentämään sitä
3. WBS keskittyy budjetin kun hankesuunnitelma keskitytään ajoitus