Ero Kasvatuspsykologia ja School PsychologyKasvatuspsykologia vs School Psychology

School ja kasvatuspsykologia, jos 'll ajatella sitä, ei näytä olevan mitään eroa lainkaan. Koska koulu ja koulutus ovat kaksi synonyymejä sanoja, voimme' t ajattelematta mitä teki kaksi alatyyppiä psykologian eri.

Psykologia on tutkimuksen käyttäytymistä. Koulupsykologi ja kasvatuspsykologia ovat kenttien psykologia. Joten mitä eroja? Kasvatuspsykologia käsittelee psykologian valistaa ihmisillä, miten koulutuksen opetus ja materiaalit vaikuttavat ihmisiin, arviointiin opetus- ja näiden opetusmateriaalin, ja koulun organisaatio tehokkuutta. Koulupsykologi, toisaalta, käsittelee hoitoon oppimisen ongelmia lasten ja nuorten. Ne vastaavat myös diagnosoinnissa sellaisissa olosuhteissa läsnä niissä.

Historia kasvatuspsykologia juontaa juurensa tuhat vuotta sitten, kun koulutus filosofit alkoivat arvostella menetelmä opettaa mm. Nämä filosofit ovat Comenius, Vives, Quintilian ja Demokritos samalla koulupsykologi alkoi aikana 17th ja 21. luvuilla. Uteliaisuutensa opiskelusta lapsuuden oppimisen ja käyttäytymisen ongelmat johtivat tämäntyyppisen psykologia. Tärkeitä henkilöitä takana koulupsykologi ovat: Lightner Witmer, Granville Stanley Hall, ja Arnold Gesell.

Kasvatuspsykologian tutkimusmenetelmiä käytetään korreloimaan havaintoja ja ongelmien ratkaisemiseksi. Ne joko käytetään määrällisiä tai laadullisia menetelmiä. Määrällisesti menetelmiä, laskelmat ja numerot ovat tavallisesti käytetään kerättyjen tietojen. Laadullisessa menetelmässä, se 's enemmän sanojen kautta kuvaukset' nämä 'ja' ne '. Vuonna koulupsykologi, ne yleensä soveltavat periaatteita koulutus- ja kliinisen psykologian suorittaa tehtävänsä ja vastuunsa.

Tullakseen opetus psykologi (keskiarvo tuloja $ 58,000 USD) täytyy vievät aste Kasvatuspsykologian. Toisaalta, yksittäisen tulla koulupsykologi (keskiarvo tuloja $ 58,000 USD 6 kuukautta 'sopimus), voidaan saada poikamies' s tutkinto psykologiassa ja sitten vievät Master 's ja tohtori . vaikka ei kaikkia koulupsykologeille työskentelevät kouluissa, jotkut työskentelevät yliopistoissa, klinikoilla, oikeuslääketieteelliset solmukohdat, sairaaloissa, jne. vaikka jotkut työtä riippumattomien urakoitsijoiden.Yhteenveto:

1. Kasvatuspsykologia käsitellään ensisijaisesti opetusmenetelmät, oppimateriaalien, sen vaikutus lasten ja nuorten sekä arvioitaessa näitä samalla koulupsykologi liittyy diagnosointiin ja hoitoon tiettyjen lapsuuden käyttäytymiseen, kehitys- ja oppimisen ongelmia.

2. Kasvatuspsykologia juontaa juurensa tuhat vuotta sitten, kun koulupsykologi nousseita the17th ja 21. vuosisatojen.