Ero Ihmisen Ruuansulatuskanavan ja Rat RuuansulatuskanavanIhmisen Ruuansulatuskanavan vs Rat Ruuansulatuskanavan

Kaikkien meidän ruokaa hengissä. Ruoka on perusedellytys, joka kaikkien elävien olentojen on ryhdyttävä säännöllisesti, jotta on riittävä määrä energiaa ja ravinteita jatkaa elämäänsä. Meidän ruoka käy ainutlaatuinen prosessi, kunnes se tulee ravinteita ja energian käyttöä. Tämä tapahtuu ruoansulatuskanavan.

Ruoansulatuskanavan on kuin pitkä, pitkänomainen putki. Näin prosessin ruuansulatusta tapahtuu. Ruoka menee suuhun, pureskella, ja sitten niellä pehmentää enemmän vatsassa, valmisteltaessa ruoansulatusta ja imeytymistä. Vatsassa, pureskellusta ruoka joutuu kosketuksiin mahalaukun mehut, jotka sisältävät tiettyjä entsyymejä, jotka toimivat erilaisten ruokien. Muista kuitenkin, että noin 10% ruoansulatusta esiintyy vatsassa. Sen jälkeen, ruoka menee ohutsuoleen, jossa suurin osa ruoansulatusta tapahtuu.

Ensimmäinen osa ohutsuolessa on aukkoja tai kanavia eri erittävien elinten, kuten sappirakko ja haima. Nämä elimet tuottamaan muita entsyymejä, ja nesteet, jotka auttavat liuottamaan muut elintarvikkeiden, esimerkiksi, sappi vapautuu maksasta sappirakon varastointiin. Kun rasva on otettu, sapen vapautuu ohutsuoleen auttaa liueta rasva pieniin osiin. Sen jälkeen, kun suurin osa vedestä imeytyy, loput on tullut jätettä ja menee paksusuolen edelleen veden imeytymistä, kunnes se vapautuu ulkopuolella.

Ihminen ei ole erikoistunutta osastoja ruoansulatuskanavan koska me pidetään kaikkiruokaisia, mikä tarkoittaa, että voimme syödä sekä lihaa ja vihannesten tai hedelmien kasveja. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tuki elimet kehossamme on erityinen funktio suorittaa kehomme.

Nyt sait pääkohdat siitä ihmisen ruoansulatus, sinun täytyy tietää, että ihmisillä on suuria eroja rakenteessa ruoansulatuskanavan muiden eläinten kanssa, esimerkiksi rotta.

Rotan ruoansulatuskanavan on 2 suuria eroja, että ihmisen. Ensinnäkin, rotat ei ole sappirakon. Tämä johtuu siitä, että ne harvoin toteuttaa suuri määrä rasvaisia ​​ruokia siten, tehden sappirakon hyödytön. Lisäksi rotilla on suurennettu paksusuoli, nimittäin, umpisuoli. Tämä auttaa heitä käydä jyvät ja siemenet ne toteuttaa, kautta apua bakteerit sisällä siten, hajottaa selluloosaa ravinteita.Voit lukea lisää tästä aiheesta, koska tämä artikkeli antaa vain perustiedot.

Yhteenveto:

1. ruoansulatuskanavan on olennainen osa energiantuotantoon ja louhinta ravintoaineiden ruoka, jota syömme.

2. Ihmisen 's ruoansulatuskanavan rinnastetaan yhteen pitkänomaisen putken, jossa on eri osia, joita elintärkeitä roolinsa sulattaa tai imevää ruokaa.