Ero Diabetes ja diabetes insipidusDiabetes vs diabetes insipidus

Diabetes mellitus, joka tunnetaan yleisesti diabetes, on tila, jossa henkilö kärsii se on korkea verensokeri. Tämä saattaa johtua siitä, että elimistö ei tuota riittävästi insuliinia tai solut eivät reagoi siihen. On olemassa kolme erilaista diabetes, jotka ovat: Tyyppi 1, Tyyppi 2, ja raskausdiabetes. Tyypin 1 diabetes, elimistö ei tuota riittävästi insuliinia, ja henkilö tarvitsee insuliinipistoksista. Tyypin 2 diabeteksessa elimistö ei reagoi insuliinin ja ne voivat myös tuota tarpeeksi. Raskausdiabetes esiintyy vain raskaana oleville naisille, jolloin nainen, joka ei ole koskaan ollut diabetes ennen on korkea verensokeritaso raskauden aikana. Toisaalta, diabetes insipidus on ehto, joka on harvinainen ja aiheuttaa usein virtsaaminen ja liiallinen jano. Kuten diabetes, se on erilaista ja jokaisella on erilainen syy. Tyyppi, joka on yleisempi kutsutaan keskustassa diabetes insipidus, joka on aiheuttanut puute, että antidiureettisen hormonin. Tämä johtuu vaurioita aivolisäkkeen ja hoidetaan desmopressin joka estää veden erittymistä. Toinen yleisin tyyppi on nefrogeeninen diabetes insipidus joka johtuu munuaisten ollessa tunteeton antidiureettisen hormonin aiheutuvat huumeista tai munuaissairaus.

Diabetes on yleisempää kuin diabetes insipidus. Molemmat sisältävät usein virtsaaminen ja liiallinen jano. Diabetes mellitus johtaa myös näköhäiriöt johtuu pitkäaikaisesta korkea verensokeri, joka aiheuttaa glukoosin imeytymistä. Ihmiset, joilla tämä ehto saattaa myös esiintyä tuoksuvia hengitys, oksentelu, pahoinvointi ja vatsakipu. Diabetes insipidus diagnosoidaan verikokeita, virtsakokeet, ja veden puute testi.
Yhteenveto:1. Diabetes on sairaus, jossa henkilö kärsii se on korkea verensokeri, ja diabetes insipidus on ehto, joka on harvinainen ja aiheuttaa usein virtsaaminen ja liiallinen jano, joka on riittämättömän tuotannon antidiureettisen hormonin hypotalamuksen .
2. Molemmat ovat ominaista usein virtsaaminen ja liiallinen jano, mutta diabetes, virtsaaminen on harvinaisempaa.
3. diabetes johtuu insuliinin puutoksesta, ja diabetes insipidus johtuu puutos vasopressiinin erittyy aivolisäkkeestä.
4. Vesitystauti on munuaisten häiriö taas diabetes on haiman sairaus.
Vuonna diabetes, virtsa on makea ja on läsnä korkea verensokeri. Diabetes insipidus, yksikään näistä ovat läsnä.