Ero Cell and TissueCell vs Tissue

Myöhään 16-luvulla, surullisen tiedemies, Robert Hooke oli tutkimalla minuutti kasviosaa kautta väliaikaisen mikroskoopilla ja näki jotain töissä. Hänen mukaansa hän pystyi visualisoida kuution kaltaisia ​​rakenteita, jotka muistuttivat häntä sarjan solujen luostari. Sitten ne kutsutaan 'soluiksi'. Monimutkainen, sillä se voi olla, ihmiskeho alkaa yhden solun, hedelmöittynyt munasolu, joka kertoo sitten suunnilleen lakkaamatta. Tuloksena miljoonista soluista eriytyneet niiden tarkan yksilöllisen funktio. Useat voi tulla sydänlihaksessa, muut solut ihon, mutta silti toiset jopa herkkää silmän linssin. Ryhmä erityisesti solujen yhdessä yhtä tarkoitusta varten on sitten kutsutaan kudosta. Nämä kaksi löysi mikroskooppisia rakenteita on yksilöllisiä eroja, jotka tekevät niistä ainutlaatuisia omalla pikku tavalla myötävaikuttaa toimintoja kehossa.

Yksi merkittävimmistä eroista solun ja kudoksen on tietenkin niiden koosta. Solut ovat mikroskooppisia luonteeltaan, kun kudos on paljon suurempi, koska se käsittää useita soluja. Yleisesti, solu on jotain niin minuutin, että se on näkymätön paljaalla silmällä. Mutta oikeissa olosuhteissa, on olemassa soluja, jotka kykenevät nähtäväksi, joista suurin on hermosolu vaihtelevat jopa 12 metriä. Näe paljaalla silmällä, koska se voi olla yksittäinen solu muodostuu vielä pienempi rakenteiden yhdessä pitävät omaa toimintaansa. Solu on jaettu subsellulaarinen yksikköä, nimittäin: solukalvon, solun tukirangan, geneettinen materiaali, ja organelleja. Ulkopuolella solukalvon tai soluseinän (tuotantolaitoksen 's solu), ovat rakenteita, kuten kapseli, siimoja, ja hapsuihin (pili). Toisaalta, kudoksen osoittaa rakenteelliset erot tuomat sekä solujen ja jopa ekstrasellulaarinen ilmiöitä. ei-elävä matriisi kutsutaan soluväliaineen (ECM) yhtymäkohtia ja erottelee soluja kudoksessa. solut erittävät, tämä soluväliaineen eroaa kudoksesta toiseen koostumukseltaan. Se voi vaihdella sen johdonmukaisuutta alkaen kiinteitä kuten luu, puolikiinteäksi kuten rusto, tai jopa nestettä kuten verta.

Solut on kaksi erilaista tyyppiä: eukaryoottinen solu ja prokaryoottinen solu. Prokaryoottisia soluja ovat omavaraisia ​​luonnossa taas eukaryoottisoluissa ovat soluja monisoluisten olentojen. Päinvastoin, kudos on neljä tunnettua tyyppiä: epiteelikudosta, hermokudoksen, lihaskudoksen ja sidekudos. Mitä kehitys- prosesseja, solut läpikäyvät mitoosin (solunjakautumisen) tai meioosia jäljitellä kun kudosten läpi kudosten korjaamiseen tai haavan paranemista, tapahtuu kahdella tärkeällä tapojen uudistamiselle ja fibroosi. Mitä funktio, solu on kolme päätehtävää: kasvu ja aineenvaihdunta, luomisen, ja proteiinisynteesiä. Kuten mainittiin, kudos on keskitason solun hierarkia taso solujen välillä ja yhteensä organismin rakenteeseen. Ei pääosin samat mutta samanlainen lähteestä, kudos on kokoonpanoa soluja, jotka yhdessä suorittavat selvä tarkoitus. Kudokset järjestetään juuri siten ne voivat olla toimintakykyisiä tiettyyn elimeen. Kaikki tyypit kudoksia voi olla läsnä useimmissa elimissä, mutta ei samaa tyyppiä on ainutlaatuinen yhden elimen.

Yhteenveto:

1. Yksi merkittävimmistä eroista solun ja kudoksen on tietenkin niiden koosta. Solut ovat mikroskooppisia luonteeltaan, kun kudos on paljon suurempi, koska se käsittää useita soluja. Yleisesti, solu on jotain niin minuutin, että se on näkymätön paljaalla silmällä.2. rakenteeltaan, solu on jaettu subcellular yksikköä, nimittäin: solukalvon, solun tukirangan, geneettistä materiaalia, ja soluelimiin. Ulkopuolella solukalvon tai soluseinän (tuotantolaitoksen 's solu), ovat rakenteita, kuten kapseli, siimojen ja hapsuihin (pili). Toisaalta, kudoksen osoittaa rakenteelliset erot tuomat sekä solujen ja jopa ekstrasellulaarisen ilmiöitä.

3. Solut on kaksi erilaista tyyppiä: eukaryoottinen solu ja prokaryoottinen solu. Prokaryoottisia soluja ovat omavaraisia ​​luonnossa taas eukaryoottisoluissa ovat soluja monisoluisten olentojen. Päinvastoin, kudos on neljä tunnettua tyyppiä: epiteelikudosta, hermokudoksen, lihaskudoksen ja sidekudos.

4. Mitä kehitysprosesseja, solut läpikäyvät mitoosin (solunjakautumisen) tai meioosia jäljitellä kun kudosten läpi kudosten korjaamiseen, tai haavan paranemista, tapahtuu kahdella tärkeällä tapojen uudistamiselle ja fibroosi.