Ero ALS ja PLSALS vs PLS

Amyotrofinen lateraaliskleroosi
Amyotrofinen lateraaliskleroosi (ALS) kutsutaan myös Lou Gehrig 'tauti jälkeen baseball-pelaaja, joka oli diagnosoitu sairaus.? Se on sairaus kehon' s moottori neuronien, jotka ovat hermosolujen keskushermostossa että valvonta lihasten liikettä. Se on kohtalokas sairaus, joka etenee nopeasti, aiheuttamista tai kuolemaan neuronien kehossa.

Ihmiset kärsivät tästä taudista aluksi kokevat lihaksia heikentää ja hajota. Aikanaan hän menettää kaiken hänen vapaaehtoisen liikkeitä. Hän saattaa myös kokea kramppeja, jäykkyys teennäinen, ja nykiminen. Tämä johtuu siitä, ettei ylemmän moottorin neuronien sijaitsee aivoissa lähettämään viestejä alemman liikehermosolujen sijaitsee selkärangan ja eri lihakset kehon.

Se ei vaikuta ihmisen 's aistit ja silmien lihasten hallintaa ja virtsarakon ja suolen toiminnot eivät muutu. Se vaikuttaa enemmän miehiä kuin naisia, ja on yleisempää vanhemmilla ihmisillä. Vaikka 5-10 prosenttia ALS tapauksista periytyvät, eniten esiintyy muuten . Koska lihakset heikentää, ihmiset ALS menettää kyky liikkua kädet, jalat ja vartalo. 5-10 vuotta oireet etenee ja lihaksia rintakehän epäonnistuvan, mikä aiheuttaa hengityksen vajaatoiminta ja potilas kuolee.

Ensisijainen lateraaliskleroosi
Ensisijainen lateraaliskleroosi (PLS) on usein kutsutaan lievempi tapauksessa ALS. Se on myös rappeuttava neurologinen sairaus, mutta toisin kuin ALS, alempi moottorin neuronien ei vaikuta. Ruumiinosat, jotka alun perin vaikuttaa ovat jalkojen lihaksia, mutta se voi myös alkaa vuoden bulbar lihaksia, jotka ohjaavat puheen ja nielemisvaikeuksia.Rappeuttavat prosessi rajoittuu pituutta selkärankaa, jotka vaikuttavat jalat, kädet, ja puheen ja niellä lihaksia. Keski-ikäiset ihmiset ovat alttiita tämän sairauden, harvoja tapauksia kärsivien lasten. Vaikka ei ole tiedossa parannuskeinoa tautiin, ihmiset PLS voi elää useita vuosia avustuksella pyörätuolien ja keppejä.

Vuonna PLS, solu elimet eivät näytä vähenemisen koon tai lisätä sen pyöristys mutta aivokuoren neuronien kutistua enemmän kuin ALS. ? Alue, joka vaikuttaa on kortikospinaalirata järjestelmä ilman osallistumista alemman moottori neuronien toisin ALS jossa alempi liikehermosolujen rappeuma esiintyy kaikissa tapauksissa.

Yhteenveto:
1. Amyotrofinen lateraaliskleroosi on kohtalokasta, tappaminen kyseinen henkilö muutaman vuoden sisällä, kun taas Ensisijainen lateraaliskleroosi ei aiheuta kuolemaa.
2. ALS sekä ylemmän moottori neuronien ja alempi moottori neuronien vaikuttavat taas PLS, alempi moottorin neuronien pysyvät muuttumattomina.
3. PLS vaikuttaa vain puhetta, jalat ja kädet potilaan kun ALS vaikuttaa eniten elimistön osissa ilman silmiä, virtsarakon ja muutamia muita osia.
4. PLS vaikutusalueella on kortikospinaalirata järjestelmä, kun taas ALS kaikissa vaikuttaa.