Ero Smooth Endoplasmakalvosto ja Rough EndoplasmakalvostoSmooth Endoplasmakalvosto vs. Karkea Endoplasmakalvosto

Solulimakalvostoon tai ER, pidetään organelliin, joka muodostaa osat solun. Solu on toiminnallinen yksikkö jokainen elin. Se voi olla pienin yksikkö, mutta se 's rakenne että jokainen elin elimistössä muodostuu, ja ilman sitä järjestelmiä kehossa voitti' t ovat niiden toimintoja ja rakenteita. ER koostuu viestintäyksikön verkon tubulukset, cisternae, ja rakkulat ja voidaan nähdä eukaryoottisissa solutyypeissä. Eukaryoottisolu on ympäröity kalvolla ja on selvä sidottu ydin. Se on kahdenlaisia, Smooth Endoplasmakalvosto tai SER, ja karkea Endoplasmakalvosto tai RER. Molemmat jakavat saman merkityksen solussa 's toiminto.

Tärkeimmät erot SER ja RER on rakenteeltaan. Karkea Endoplasmakalvosto on tyyppi ER joka koostuu karkea pinta ja ulkonäkö. Tämä johtuu siitä, että se on niitti ribosomien joka antaa RER karkea fa? Ade taas Smooth Endoplasmakalvosto doesnt 't on tällainen rakenne upotettu se, mikä antaa sille sujuvaa viilu, että se on. Ribosomien don 't todella pysyvästi kiinnittyvät Rough Endoplasmakalvosto. Näin ollen ne pitävät RER aikana proteiinisynteesiä vain. Alatyypin ER on sarkoplasmakalvostosta. Se on eräänlainen Smooth Endoplasmakalvosto joka sijaitsee poikkijuovaisten ja sileän lihaksen. SER, toisaalta, on kyky kuljettaa valmistettu proteiinien muihin osiin solun ja jopa solun ulkopuolelle.

Koska RER on ribosomeja, jotka syntetisoivat proteiinia, sillä on myös kyky tuottaa insuliinia tapauksessa haiman solujen valkosolujen tai leukosyytit, koska se on vastuussa vasta-aineiden muodostumista. Smooth Endoplasmakalvosto on pieni osa ER mutta on hyvin erinomainen rooli joissakin soluissa kuten lisämunuaisen kuoren, maksa, ja lihakset.

RER tuottaa kahdenlaisia ​​proteiineja; aminohapot ja polypeptidit sytosoliin, joka on Kudosneste solun. Se tuottaa proteiinia tarjota aineen eritysrakkuloiden, Golgi elinten, kasvi vacuoles, endosomeihin, lysosomeihin ja itsensä taas SER on useita toimintoja aineenvaihduntaa elimistössä toimittamalla pintaa maa entsyymin toiminta tapahtuu ja toimintoja koska varastointi paikka useita tärkeitä entsyymejä.

Post-synteesi proteiinin ajan, RER toimii laadunvalvonnan johtaja. Se vastaa laadun tarkistamiseen proteiinin se tuottaa, ja tapauksissa, että sen tulokset ovat viallisia, niin silloin sitä on kyky hylätä virheellinen taitto meikki proteiineja. Vaihtoehtoisesti SER on erittäin hyödyllinen huume vieroitus. Reseptorit kiinnitys solukalvon proteiineja ja proteiinin pakkausten kuljetusta ovat muutamia lukuisia tärkeitä tekijöitä SER. Se ei 't vain yksinkertaisesti toimittaa proteiinia, mutta se myös säätelee sitä.

RER voi siirtää syntetisoidun tuotteen, proteiinia, Golgin elimille jatkokehitykseen päähän paikasta, jossa proteiini jaetaan vaaditut sivustoja, ja se auttaa tallentaa mineraaleja, kuten kalsiumia. Kääntäen, SER on rakenne vastaa vapauttava kalsium aikana supistuminen lihaksia.

Yhteenveto:1. Endoplasmakalvosto tai ER, on kahdenlaisia; Sileä Endoplasmakalvosto tai SER, ja Rough Endoplasmakalvostoon tai RER. Molemmat jakavat saman merkityksen solussa 's toiminto.

2. Tärkeimmät erot SER ja RER on rakenteeltaan. Karkea Endoplasmakalvosto on tyyppi ER joka koostuu karkea pinta ja ulkonäkö taas Smooth Endoplasmakalvosto doesnt 't on tällainen rakenne upotettu se, mikä antaa sille sujuvaa viilu, että se on.

3. RER on kyky tuottaa insuliinia tapauksessa haiman soluja ja valkosolujen, tai leukosyyttien, ja se on vastuussa vasta-aineiden muodostumista. Smooth Endoplasmakalvosto on pieni osa ER mutta on hyvin erinomainen rooli joissakin soluissa kuten lisämunuaisen kuoren, maksa, ja lihakset.

4. RER tuottaa proteiinia tarjota aineen eritysrakkuloiden, Golgi elinten, kasvi vacuoles, endosomeihin, lysosomeihin ja itsensä taas SER on useita toimintoja aineenvaihduntaa kehossa.

5. jälkeisen synteesissä proteiini ajan, RER toimii laadunvalvonnan johtaja. Vaihtoehtoisesti SER on erittäin hyödyllinen huume vieroitus.