Ero munasolujen ja siittiösoluissaMunasolujen vs siittiösoluissa

Ero näiden kahden välillä soluissa on hyvin selvää. Eroja voidaan tehdä jopa vain kuuntelemalla nimet pois näitä soluja. Munasolujen ja siittiöt ovat merkittävästi erilaiset solut, jotka myös tulevat eri alkuperää. Nämä kaksi solua tarvitaan käsitys. Kun sperma ja munasolujen tavata toisiaan, ne lopulta fuusioida ajanjakson, niin jokaiselle niiden kromosomien pareiksi toistensa kanssa. Hedelmöitetty munasolu tai tsygootti luodaan ja alkaa jakaa. Ei ole muita solun rakenteita ihmisen anatomiasta, jotka ovat niin erilaisia ​​ja silti sovi niin paljon toistensa kanssa.

Munasoluja kutsutaan myös varhaismunasolujen tai Ovas. Näiden solujen katsotaan olevan suurin solut ihmisen anatomiaa. Ne mittaavat 0,15-0,2 mm. ja näkyvät myös paljaalla silmällä. Munasoluja roundest soluja. He melkein tehdä täydellinen ympyrä. Tuma tämän solun liukenee, koska suuri määrä sytoplasmassa tai solun neste vasta juuri aikaisemmin kuin käsitys. Toisaalta, siittiösoluun on pienin solu ihmisen anatomiaa. Niillä on pieni ydin, jossa on pieni tilavuus solu nesteen, pitkä häntä, ja jotkut mitokondrioita. Heillä tuskin mitään sisältöä. Ne ovat suorin solutyypin. Muna ja siittiöt ovat toistensa 's kontrasti. Erot ovat suuria. Samalla ne sopivat toistensa kanssa, jos huomaamme, että munasolu on pallomainen solun ja sperma tämän seurauksena suoraan säteellä.

Kenno neste säännöllisen solu kehossa on liikkeessä, mutta ydin osa ei ole. Kaksi sukusoluista tai sukusoluja havainnollistavat erilaisia ​​ominaisuuksia. Munasoluja koostuvat pääasiassa solun nesteitä. Sisäisesti nämä solut sallimaan. Tuma on levittäytynyt joka mahdollistaa kromosomien ei taittaa kokoon. Tämä solu on liikkuva ja aktiivinen sisäisesti. Toisaalta, siittiöt ovat juuri lainkaan solujen nesteitä ja on keskitetty omaan DNA rakenteita. Niillä on myös kiteistä elementtejä. Siittiöt solut ovat myös jäykkiä ja ennalta sovittu. Kääntäen, munasolun on aktiivinen ulkoisesti taas siittiösoluissa ovat aina ulkoisesti aktiivisia käyttämällä hännät pystyä uimaan vastustaa nesteen virtausta munanjohtimen. Ne ovat pinnallisesti mobiili ja aktiivinen.

Munasolujen ovat aktiivisia solussa, kun se tulee heidän aineenvaihduntaa. Aineita vapautuu ja imeytyy, kuten ravintoaineiden imeytymistä. Tämä solu voi olla olemassa vain 12-24 tuntia tai noin 1 vuorokausi sen luonnonkasvistoon ja voi 't säilytettävä. Muna soluja voidaan vaivattomasti tuhottu. Päinvastoin, sperma solut eivät vapauta eivätkä absorboi aineita. Nämä solut don 't vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa. Ne voivat olla noin 3-5 päivää naisessa 'kohdussa ja voi säästää ja pakastettiin alle 60 C. Tällaiset solut eivät ole helposti tuhottu. He eivät' t ole mitään yhteyksiä ympäristöön, ja ne ovat metabolisesti passiivisia. Jotta käsitys esiintyy, se edellyttää yksi munasolu ja miljoonia siittiösolujen. Munasolun on yhtä tärkeää kuin kaikki siittiösolujen.

Yhteenveto:1. Muna soluja kutsutaan myös varhaismunasolujen tai munasoluja. Näiden solujen katsotaan olevan suurin solut ihmisen anatomiaa. Toisaalta, siittiöt ovat pienimmät solut ihmisen anatomiaa.

2. munasoluja roundest soluja. He melkein tehdä täydellinen ympyrä. Tuma tämän solun liukenee, koska suuri määrä sytoplasmassa tai solun neste vasta juuri aikaisemmin kuin käsitys. Siittiösolujen on pieni ydin, jossa on pieni tilavuus solun nesteiden, pitkä häntä, ja jotkut mitokondrioita. Heillä tuskin mitään sisältöä. Ne ovat suorin solutyypin.

3. Muna ja siittiöt ovat toistensa 's kontrasti. Erot ovat suuria, samalla ne sopivat keskenään. Jos huomataan, että munasolu on pallomainen solun ja sperma kuin seurauksena suora säde.

4. munasoluja koostuvat pääasiassa solun nesteiden sisäisesti. Nämä solut sallivat liikkeet. Tuma on levittäytynyt joka mahdollistaa kromosomien ei taittaa kokoon. Tämä solu on liikkuva ja aktiivinen sisäisesti. Toisaalta, siittiöt ovat juuri lainkaan solujen nesteitä ja on keskitetty omaan DNA rakenteita.