Ero pallomainen proteiini ja kuitu- proteiinejaPallomainen proteiini vs kuitu- Proteiinit

Proteiinit ovat kemiallisia ravinteita, joita voidaan rakentaa eri kehon kudoksiin sekä tarvittava korjaus kuluneet soluista. Proteiinit jaetaan 3 pääryhmään, nimittäin pallomainen proteiineja, kuitu- proteiinit ja kalvon proteiineja.

Ero rakenne

Globulaariseen proteiini on pallomainen ja on ominaisuus muodostaa kolloidien vedellä. Se saa liuotetaan veteen. Globulaarisia proteiineja kutsutaan myös spheroproteins, koska niiden muodon. Kuitumaisia ​​proteiineja kutsutaan myös scleroproteins. Kuitu- proteiinit pitkänomainen säie kaltaisia ​​rakenteita ja ovat yleensä läsnä sauvojen muodossa tai johtoja. Hemoglobiini on esimerkki pallomainen proteiini taas keratiini, kollageenin ja elastiinin ovat kuitu- proteiineja. Keratiini löytyy karva, sarvet, kynnet, höyhenet jne.

Tärkeä erottaa piirre on, että kuitu- proteiinit eivät liukene veteen, heikkoja happoja ja heikkoja emäksiä, mutta liukenee voimakkaita happoja ja emäksiä taas pallomainen proteiineja ovat vesiliukoisia, happoja ja emäksiä. Peptidiketjut sidottu yhteen vahva molekyylien välisten vetysidosten kuitu- proteiinien taas pallomainen proteiineja ne pysyvät yhdessä heikon molekyylien välisten vetysidosten. Scleroproteins eivät denaturoi yhtä helposti kuin pallomainen proteiineja.

Kuitu- proteiineilla on ensisijainen ja toissijainen rakenteita. Ne koostuvat yhdestä yksiköstä tai rakenne, joka toistuu useita kertoja. Kuitu- proteiinit kestävät hyvin ruoansulatus entsyymien ja ovat erittäin vetolujuus. Pallomainen proteiinit koostuvat paitsi perus-, keski- mutta myös kolmannen asteen ja joskus kvaternaariset rakenteita. Globular proteiinit koostuvat suoria ketjuja johdetun rakenteiden äkillisesti liittyä polypeptidiketjun ja muutoksen suuntiin taas kuitu- proteiinit koostuvat toistuvia jatkona yksi pieni yksikkö, mutta useita kertoja.Ero toimintojen

Globulaariset proteiinit on useita toimintoja, kuten niitä käytetään muodostamaan entsyymejä, solu lähettien, aminohappoja mutta kuitu- proteiinit toimivat vain rakenteellisia proteiineja. Pallomainen proteiinit ovat erittäin haaroittuneita tai kietoutunut rakenteita ja ovat aikuinen vastuussa kuljetuksesta elintärkeitä ravintoaineita, kuten happea hemoglobiini. Pallomainen proteiinit ovat pääasiallinen lähde hemoglobiini, immunoglobins, insuliini ja maito-proteiini kaseiini. Ne ovat myös mukana muodostumista aminohappoja, jotka ovat emäksisiä rakennuspalikoita kaikki proteiinit. Niitä tarvitaan muodostumista kemiallisia sanansaattajia, kuten hormoneja elimistöön. Ne ovat välttämättömiä muodostumista kuljettajat muita hiukkasia kalvon läpi. Myoglobin on toinen esimerkki pallomainen proteiini, joka on tärkein proteiini lihaksissa.

Kuitu- proteiineja tarvitaan muodostumista kova rakenteita kuten sidekudoksen, jänteiden ja kuitujen lihaksen. Kollageeni on tärkeä osa kaikkien sidekudosten. Fibroin on kuitumainen proteiini, jota käytetään tuottamaan silkkiä mukaan silkkiäistoukkien ja rainoja hämähäkki. Kuitu- proteiinit ovat vastuussa tuotannosta liikkeiden lihasten ja jänteiden yhteisessä.

Yhteenveto: