Ero lisämunuaisytimessä ja lisämunuaiskuorenLisämunuaisytimessä Vs lisämunuaiskuoren

Se on itse asiassa erittäin helppo erottaa lisämunuaisytimessä peräisin lisämunuaisen kuoren. Niin kauan kuin tiedät anatomia sitten 'on todella mitään ongelmaa vaativille kahden alueen välillä. Ongelma on, jos et ole' t kuunnellut niin paljon oman biologian opettaja takaisin omassa kouluikäisillä päivää.

Molemmat anatomiset alueet ovat osia lisämunuaisten. Nämä rauhaset sijaitsevat superiorly munuaisesta (päällä). Nimet Näiden kahden tietyillä alueilla voivat yhtä hyvin kertoa sen sijainti. Lisämunuaisen kuoren (joista aivokuori) on uloin kerros lisämunuaisten kun lisämunuaisytimessä (joista ydin) on keski- tai sisäkerros lisämunuaisen. Entinen (kuten ulkokerros) ympäröi koko ydin.

Toinen ero näiden kahden välillä on hormoneja, jotka ne erittävät tai vapautumista. Lisämunuaisen kuoren vapauttaa kolmenlaisia ​​hormonien eli: glukokortikoidit, mineralokortikoidit ja Androgeenit. Glukokortikoidit on hormoneja, joka koostuu kortisolin (stressi hormoni). Esimerkki mineralokorti- on aldosteroni (Chief hormoni verenpaineen säätelyyn ja veden uudelleen imeytymistä). Viimeinen ryhmä nimeltä Androgeenit sisältää mieshormoni testosteronia. Vapautuminen ja tuotanto näiden hormonien ovat kaikki ohjataan master rauhanen (aivolisäke) nimenomaan avulla ACTH (Kortikotropiini).

Toisaalta, lisämunuaisytimessä on tallustella neuronien joka on tärkeä rooli autonomisen hermoston. Se vapauttaa kaksi suurta hormoneja nimittäin: adrenaliinia (adrenaliini) ja noradrenaliinin (noradrenaliini)Koska nämä kaksi hormonia, niiden vaikutuksia elimistöön ovat veri etäännytään integument (iho) ja sisäelimiin, kuten maksa ja aivot, kasvu yleistä aineenvaihduntaa, oppilas ja keuhkoputkien laajentuma, piloerektiota (hiusten tai ihon 'tarkoittaa' kuten kananlihalle tai hanhi liha), väheni hyytymisaika ja lisääntynyt ACTH vapautumisen aivolisäkkeen etulohkon. Kaikki nämä vaikutukset ovat enemmän tai vähemmän sama vaikutus lisämunuaiskuoren hormonit.

1. lisämunuaisen kuoren on uloimmasta joka kattaa lisämunuaisytimessä, kun lisämunuaisytimessä on keskimmäinen tai keskiosa lisämunuaisen.

2. lisämunuaisen kuoren vapautuu eri hormonit (glukokortikoidit, mineralokortikoidit ja androgeenien), kun taas lisämunuaisytimessä vapauttaa adrenaliinin ja noradrenaliinin.