Ero Kuiperin vyöhyke ja oortin pilviKuiperin vyöhykkeen vs oortin pilvi

Kuiperin pilvi, joka on yleisesti tunnettu Kuiper belt, on kiekon muotoinen alue, joka on nähty yli Saturnuksen 'kiertoradalla.

Oort pilvi on massa biljoonia komeettoja ja pöly, jotka kiertävät aurinkoa. Oort pilvi ei ole oikeastaan ​​pilvi, mutta se ulottuu kolmen valovuoden päässä auringosta.

Kuiperin vyön koostuu miljoonista jäinen komeettoja, vaikka ei asteroidit, että ympyrä aurinko nopeaan tahtiin. Vaikka Kuiperin vyöhyke on levyn muotoinen, The Oort pilvi on pallomainen muotoinen.

Astronomi Gerard Peter Kuiper hyvitetään löytämässä nimettiin myöhemmin Kuiperin pilvi, kun hän ehdotti vuonna 1951, että on olemassa kiekkomuotoista alueen ulkopuolella Neptune 'kiertoradalla, joka oli lähde lyhyen ajan komeettoja. Se oli kuitenkin vasta vuonna 1992 että tällaisesta alueen tunnistettiin.

Oort pilvi on nimetty hollantilainen tähtitieteilijä Jan Hendrik Oort joka vuonna 1950 oli ehdottanut, että komeetat voi olla alkunsa pilvi materiaalista.Alkuperä Kuiperin vyöhyke on vähän monimutkainen ja epäselvä. Oort pilvi tiedetään olevan jäännöksen alkuperäisen protoplanetaarinen kiekko, joka muodostui auringon ympäri noin 4. 6.000.000 vuotta sitten. Oort pilvi 's esineitä muodostetaan lähempänä aurinkoa kuin Kuiperin vyöhykkeen objektien. Esitetyt kohteet Kuiperin vyöhykkeen sekä Oort pilvi koostuvat pääosin metaania, vettä ja ammoniakkia. Kuiperin vyöhykkeen on myös koti kolme kääpiö planeetat, kuten Pluto, Makemake, ja Haumean.

Esineitä Oort pilvi ja Kuiperin vyöhyke on monia eroja. Objektit Oort pilven häiriintyvät tähtien ja auringon taas objektit Kuiperin vyöhyke ei häiritse aurinkoa tai tähtiä.

Yhteenveto:

1. Kuiper pilvi, joka on yleisesti tunnettu Kuiper belt, on nähdä pidemmälle Saturnuksen 'kiertoradalla.
2. Oort pilvi on massa biljoonia komeettoja ja pöly, jotka kiertävät aurinkoa.
3. Vaikka Kuiperin vyöhyke on kiekon muotoinen, The Oort pilvi on pallomainen muotoinen.
4. Astronomer Gerard Peter Kuiper hyvitetään löytämässä oli myöhemmin nimi Kuiperin pilvi, kun hän ehdotti vuonna 1951, että on olemassa kiekkomuotoista ulkopuolella Neptune 'kiertoradalla, joka oli lähde lyhyen ajan komeettoja.
5. Oort pilvi on nimetty hollantilainen tähtitieteilijä Jan Hendrik Oort joka vuonna 1950 oli ehdottanut, että komeetat voi olla alkunsa pilvi materiaalista.