Ero SSBI ja SCISSBI vs SCI

Useimmilla ihmisillä on vinoutunut käsitys miten älykkyyttä ja vakoilupalvelu teoksia. Usein emme perusta tietoa siitä, miten ne on kuvattu suosittu media. Totuus kuitenkin on huomattavasti työläämpää kuin voisi odottaa. On kohtuuttomasti paperityötä ja 'byrokratia' yksilö olisi harkittava ja käydä läpi ollaan pätevä saada arkaluonteisia tietoja. Mutta pätevyys on oikeastaan ​​vain yksi vaihe; varsinainen lupa on toinen. Tässä prosessissa pari termejä kuten Single Scope Background Investigation (SSBI) ja Sensitive Osastoiduissa Information (SCI) heitetään noin vaan ovat yksinkertaisesti eri näkökohtia paperityötä mukana 'Spy Game.'

Yhtenäinen Scope Background Investigation (SSBI) johdetaan onko turvallisuusselvitys hyväksytään yksittäisen. Tämä tutkimus on erittäin kattava. Kenttä haastattelut ovat tavanomaista menettelyä, joka kattaa perheen, ystävien, työnantajan, työtoverit, ennen ohjaajat tai opettajat oppilaitoksista yksilön meni, naapurit, ja kaikkia henkilöitä, jotka voidaan katsoa olevan tärkeä tietää siitä. Toinen näkökohta olevan SSBI on perusteellinen tarkastus ja arvostelu yksilön 's asiaa historiasta, kuten julkisista rekistereistä, työskentelystä, tapauksissa taloudellinen tausta tarkastukset, oikeustapauksia, rikosrekisteriä, ja mahdolliset tiedot, jotka voivat olla merkittäviä määritettäessä elinkelpoisuus hyväksymisestä turvallisuusselvitys. Se voi sisältää kansallinen toimisto Tarkista Local Agency Check (NACLC) ja luoton taustan tarkistamisesta ei vain yksittäisten itse / itsensä vaan myös heidän puolisonsa, avopuoliso, ja lähisukulaisia. SSBI on pakollinen hyväksymisestä Top Secret, SCI, ja Q-yhteys. Yleisesti ottaen soveltamisala on viimeisten 10 vuoden vaiheessa tutkinta on aloitettu tai jopa siihen pisteeseen yksittäisten saavutti 18 vuotta (usein lyhyemmän). Se sanoi, eri virastojen voi olla muita tai laajennettu laajuuksia, ja tutkimus 'soveltamisalaa voidaan muuttaa, jos se katsotaan tarpeelliseksi.

Samaan aikaan Sensitive Osastoiduissa Information (SCI) ei ole tutkimus vaan luokiteltuja tietoja itsestään. Se ei ole luokitusta vaan muotoa tai lajia luokiteltuja tietoja perustuu tai johdetaan kriittinen ja herkkä älykkyyttä tai prosesseja. Se on usein kutsutaan tietoja tai tietoja, jotka ovat 'yli Top Secret', vaikka tämä on liian yksinkertaistava. Se on jaettu eri 'valvontajärjestelmiä.' Nämä ohjausjärjestelmät SCI jaetaan edelleen ja jakautuu useisiin osastoihin kuten: SI, TK, HCS, KDK ja vastaavat. Esimerkiksi SI (alias Special Intelligence), joka kattaa kuuntelevansa herkkä communiqu. Koodisanat usein käytetään kuvaamaan kuinka herkkä viestinnän olivat. Toinen valvontajärjestelmän, SCI on Talent Keyhole (TK), joka peittää älykkyyttä hankitut satelliitti- ja antenni menetelmiä (kuten vakoilukoneita). Kaikki tieto nimetty SCI on lainkäyttövaltaan johtajan National Intelligence lukien pääsy valvontajärjestelmät.

Miten nämä kaksi liittyvät toisiinsa on, että yksilö on vain kelpoisuuden käyttää SCI läpäisemällä SSBI, vaikka uutta tutkimusta ei ole poissuljettu, vaikka yksittäinen jo läpäissyt alustavan SSBI. Vaikka yksittäinen läpäisee SSBI, tämä ei välttämättä merkitse käyttää; hän on yksinkertaisesti saada se. Kunnes nimenomainen lupa annetaan yksilölle, hän ei saada SCI tietoja. Jos yksittäinen voitto tällaista hyväksyntää, hän olisi vaadittava allekirjoittamaan salassapitosopimuksen säilyttää herkkä tietojen luonne hän olisi taholle. Pääsy on myös rajattu pituus palvelun yksittäisten on osaston sisällä. Sopimuksen päättyessä, tämä pääsy liuotetaan ja uusi salassapitosopimuksen on allekirjoitettava.Ei ole yllätys, että on olemassa niin monta 'vanteet' yksi on hypätä kautta vain saada pääsy luottamuksellisiin tietoihin. SSBI on vain yksi osa, joka takaa arkaluonteisia tietoja, kuten SCI, annetaan ihmisille hallitus voi luottaa.

Yhteenveto:

1. Yhden Scope Background Investigation (SSBI) johdetaan tarkistaa, onko yksilö oikeutettu saada arkaluonteisia tiedustelutietoa.
2. Herkkä Osastoiduissa Information (SCI) on eräänlainen tiedustelutietojen, joiden pääsy on rajoitettu, koska kriittinen ja mahdollisia turvallisuuteen liittyviä riskejä.