Ero Sosialismi ja demokratiaSosialismi vs Demokratia

Sosialismi ja demokratia ei voi verrata, koska se olisi vain kuin vertaisi omenoita appelsiinit koska sosialismi on taloudellinen järjestelmä, kun demokratia on poliittinen ideologia. Talousjärjestelmä määrittelee tapa tuottaa ja jakaa tavaroita ja palveluja yhteiskunnan samalla poliittinen järjestelmä viittaa laitokset, jotka käsittävät valtion ja miten järjestelmä toimii. Nämä kaksi järjestelmää kuitenkin on yhteinen nimittäjä '' he työskentelevät tavoitteita yhteiskunnassa.

Sosialismi on taloudellinen järjestelmä, joka korostetaan kollektiiviset tuotannon resurssit ja nojaa valtion tai työntekijät 'neuvosto olevan äänitorvi yhteiskunnan, miten näitä resursseja hallitaan ja valvotaan. Yhdenvertaisuus yhteiskunnan jäsenten on kuitenkin vaikuttamista vaihtelevassa määrin muodosta riippuen sosialismin hyväksymien yhteiskunnassa. äärimmäinen muoto sosialismi on vain vähän tai ei lainkaan huomioon lainkaan kansalaisvapaudet siten, kansalaiset eivät nauti yhtäläinen oikeus olla edustettuna ja yhtäläinen oikeus tehtävässään , muiden joukossa.

Demokratia, toisaalta, on poliittinen järjestelmä, joka edistää vapautta ja yhtäläisen oikeuden yksilön itsensä kehittämiseen. Ihmiset demokraattisessa yhteiskunnassa joko suoraan hallita itseään (suora demokratia) tai valitsee jotkut yksilöt, joille oikeus määrätä yhteiskunnalle on delegoitu. Joissakin demokraattiset järjestelmät kuitenkin osa yhteiskunnan pysty tehokkaasti liittymään poliittiseen harjoituksia, erityisesti niitä, jotka ovat vähäosaisia ​​koska vaikutukseen eturyhmien joilla on rahaa taloudellisesti hyödyntää muita ihmisiä käyttämällä taloudellista valtaa valvoa ja jopa korruptoitunut poliittinen järjestelmä heidän edukseen.

Voiko molempia järjestelmiä rinnakkain yhdessä yhteiskunnassa? Varmasti molemmat järjestelmät voivat sulautua määritellä suuntiin yhteiskunnassa. Sosialistinen yhteiskunta voi olla esimerkiksi sosialistinen demokratia samalla tavalla kuin demokraattisessa yhteiskunnassa voi tulla demokraattinen sosialistinen. Sosialismi ja demokratia ovat eriasteisia. Yhteiskunta voi olla erittäin sosialistinen tai voi olla toisessa ääripäässä tulla kapitalistinen tai halutessaan olla jossain välillä. Poliittisen ideologian yhteiskunta voi halutessaan hyväksyä demokratia, mene toinen pää valita diktatuuri tai jonnekin sisällä kaksi ääripäätä.

Jotkut asiantuntijat ehdottavat, että paras yhdistelmä talousjärjestelmän ja poliittinen ideologia on se, joka tunnustaa täysin ja tasapainottaa ihanteita yksilön vapauden ja oikeudet toisessa päässä ja sosiaalisen yhteistyön välillä.Yhteenveto:

1. Sosialismi ja demokratia ei voi verrata, koska sosialismi on taloudellinen järjestelmä, kun demokratia on poliittinen ideologia.

2. Talousjärjestelmät kuten sosialismin ja poliittisten ideologioiden, kuten demokratia voi rinnakkain samassa yhteiskunnassa.