Ero Ensimmäisen ja toisen maailmansodanWWI vs WWII

Maailmansodan tunnetaan myös ensimmäisen maailmansodan, suuri sota, Euroopan sota, ja Sotaan Nations. Se käytiin pääasiassa Euroopassa vuodesta 1914 vuoteen 1918 ja kesti 4 vuotta.

Oli kaksi sotivien ryhmien Allied Powers koostuu Ranska, Britannia, Venäjä, Japani, Italia, ja myöhempinä vuosina, kuin Yhdysvaltoihin .; ja Keski-Powers koostuu Saksan, Itävalta-Unkari, Bulgaria ja Turkki.

Sen laukaisi murha arkkiherttua Franz Ferdinand Itävallan Serbian nationalistit. Liittolaiset Itävalta-Unkari sitten hyökkäsi heidän vihollisensa ja siitä tuli yksi kahden suurimman sodat maailman.

Se päättyi Versaillesin vuonna 1919, jolloin Saksa otti vastuun sodasta. Se johti erottamiseen Itävalta-Unkari useita osavaltioita, ja riippumattomuus Viro, Latvia, Liettua, Suomi ja Puola Venäjältä. Se johti myös muodostumista Kansainliiton.

WWII, toisaalta, oli myös tunnettu Toinen maailmansota ja käytiin vuosina 1939 ja 1945. Se kesti kuusi vuotta, mikä johti erittäin kuolonuhrien kaikille kansoille mukana sekä siviili- ja sotilashenkilöitä .

Kaksi sotivien ryhmät olivat: akselivaltojen koostuu Saksan, Italian ja Japanin; ja Liittoutuneet koostuu USA, Britannia, Ranska, Neuvostoliitto ja Kiina. Se oli kaikkein hirvittävät sodan natsien 's kansanmurha juutalaisia ​​vastaan.

Lopputulos maailmansodan ja Versaillesin sopimuksen aiheuttanut katkeran tunteita keskuudessa, jotka pyydettiin maksamaan rikoksistaan, etenkin Saksa. Adolf Hitler käytti tätä ja johti Saksan sotaan.Hän liittoutunut Italiassa ja Japanissa taistelemaan Neuvostoliittoa vastaan, ja 1. syyskuuta 1939 Saksa hyökkäsi Puolaan. Se alkoi Euroopassa mutta levisi ympäri maailmaa piirustus Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Vaikka maailmansodan käytiin juoksuhaudoissa ja käytettyjen konekiväärejä ja myrkyllinen kaasu, WWII käytiin nykyaikaisilla tykistön ja koneita hyödyntämällä enemmän lentokoneita, laivoja, tankkeja, ja sukellusveneitä.

Special toimintatapoja kehitettiin myös tänä sodan yhdessä atomi ohjuksia ja salaisia ​​viestinnän. Se johti kehitystä atomipommin joka oli katalysaattorina lopettaen sodan.

WWII päättyi tappioon Saksassa ja Japanissa. Se johtivat nousua kahden uuden maailman supervaltojen, Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton. YK perustettiin myös sodan jälkeen, jotta voidaan edistää yhteistyötä kansojen ja estää uuden sodan.

Yhteenveto:

1. maailmansodan käytiin välillä 1914 ja 1918, kun toisen maailmansodan käytiin välillä 1939 ja 1945.
2. molempien sotivien ryhmää maailmansodan olivat Allied Powers ja keskusvallat taas kaksi sotivien ryhmää WWII oli liittoutuneiden ja akselivaltojen.
3. WWI laukaistiin salamurhan arkkiherttua Itävalta-Unkari, kun toisen maailmansodan laukaisi katkeruutta lopputuloksella maailmansodan jota käytettiin Adolf Hitlerin johtamaan Saksan sotaan.