Ero roomalaiset ja kreikkalaiset
Roomalaiset vs kreikkalaiset

Vaikka Antiikin Kreikassa ja antiikin Rooman sekoitetaan usein toisiinsa toisiaan kohtaan, on monia eroja kahden. ? Molemmat maat ovat Välimeren vielä yhteiskuntaluokka, erilaiset mytologia ja arvostetaan elämää eri tavalla. ? Antiikin Kreikka kukoistivat 5. vuosisadalla eKr, kun taas Rooma ei menesty satoja vuosia myöhemmin. Uskotaan, että paljon siitä, mitä Rooman käytetään jokapäiväisessä elämässä annettiin antiikin kreikkalaisen sivilisaation, mutta pienin muutoksin.

Sosiaalisesti, sekä Kreikan ja Rooman yhteiskunnissa uskoivat hierarkiassa. ? Kreikka jaettu niiden sosiaalijärjestelmien viiteen luokkaan: orjia, freedmen, metics, kansalaisten ja naisia. ? Vuonna Grecian sivilisaatio, naiset eivät saaneet kantaa, niitä pidetään vähemmän kuin orjia. ? Rome 'yhteiskunnassa jaettiin neljään eri luokkaan: freedmen, orjia, Plebeijit, ja patriisit.? Roomalaisessa yhteiskunnassa, naiset eivät kohdella vähemmän yksilöitä, kuin ne olivat Kreikassa.? Pikemminkin naisten katsottiin kansalaisten, jos ne ei syntynyt orjaksi, mutta ne eivät pysty pitämään poliittisten virkojen tai ääni.

Kreikkalaiset ja roomalaiset myös historiallisesti muistetaan näiden panoksesta tänään 's rakennuksen arkkitehtuuria.? Kreikkalaiset olivat vastuussa joissa on kolme erilaista arkkitehtuuria tyylejä: Corinthian, Doric ja Ionic.? Kreikkalainen arkkitehtuuri vaikutteita roomalaiset, joka puolestaan ​​antoi Grecian tyyli mutta ne on sisällytetty kaaret ja vesijohdot rakennuksissaan.? Toinen arkkitehtoninen merkintätapa on, että kreikkalaiset päättivät käyttää veistoksellinen lukuja kunnioittaen ihmisen muodossa, kun taas roomalaiset tuntui keskittyä enemmän itse rakennus suunnittelu ja tekniikka.? kreikkalaiset käytetään materiaaleja, kuten kipsi, puu, marmori ja metallit voivat luoda arkkitehtuuria.? Vaikka roomalaiset käytetään osittain samoja materiaaleja, ne olivat myös vastuussa sisällyttämistä betonin uutena rakennusmateriaali, jotain kreikkalaiset koskaan ollut.

Sekä Kreikassa ja Roomassa ovat luultavasti tunnetuin mytologian tarinoita, joka kehitti molemmista sivilisaatioiden. ? Kuitenkin uskotaan, että tarinoita kreikkalainen kulttuuri, hyväksyi roomalaiset pienin muutoksin nimien ja tietyissä tilanteissa. ? Esimerkkinä on kuuluisa käsikirjoitus Ilias tuottama kreikkalaiset. ? Samoin lähes 700 vuotta myöhemmin, roomalaiset tuotti samanlaisen käsikirjoituksen, Aeneis. Usein ajoittain, mikä loi mytologisia erot kahden, ovat arvoja ihmisten ja heidän elämänkatsomus. ? Kreikkalaiset keskittyi käyttäytymisensä nyt, ei koskaan suunnittelun elämä kuoleman jälkeen. ? Roomalaiset uskoivat, että he olisivat ihanteellinen ja mallikansalaisia ​​ne voisivat tulla Jumalia tuonpuoleisessa.Yhteenveto:
1. Paljon siitä, mitä Rooman sisällyttäneet sivilisaation, hyväksyttiin alkaen Antiikin Kreikan sivistyksestä.

2. Grecian naiset ei katsottu yhteiskunnan näkökulmasta. ? Sekä Kreikassa ja Roomassa oli keskittynyt sosiaalinen hierarkia.

3. Kreikkalaiset luonut kolme erilaista arkkitehtuuria. ? Rooma sisällytetty kaari niiden arkkitehtonisia tyylejä ja myös hyvitettiin käyttö betonin rakennusmateriaalina.