Ero Koulutus ja IndoktrinaatioEducation vs Indoktrinaatio

Ero koulutuksen ja indoktrinaatio on valtava, mutta se on usein hiuksenhieno kun mieli ajattelee näitä kahta aihetta. Koulutus käsittää etsimisen tosiasioiden, ja oppia, mitä on totuus, ja mikä ei. Indoktrinaatio on suunnattu vaikuttamaan ihmisiä uskomaan tosiasioita, voimatta varmuuskopioida nämä fyysisesti tosiasioita kanssa mitään, mutta lausuntoa.

Voit olla indoctrinated osaksi puolueeksi, kultti tai uskomusjärjestelmään. Itse asiassa me kaikki aivopesty osaksi uskomusjärjestelmä koska olemme kasvaa. Olipa vanhemmat tai huoltajat ovat auki ja ymmärtää ihmisiä, tai jos ne ovat kiihkoilevaa, ja haluamme mitään tekemistä kenenkään ulkopuolella oman rodun ja vakaumusta, olemme hienovaraisesti indoctrinated niiden uskomusjärjestelmän. Kun kasvamme, monet meistä pyrkivät opetuksen kehittämiseksi oman uskomusjärjestelmän.

Koulutus voidaan suoraan tukevat tiedot, jotka on johdettu tosiasioita. Indoktrinaatio taipumus käyttää kieltä, joka kattaa kaiken, viitaten 'kaikki' tai 'jokainen', ikään kuin oivalluksia luodut fakta jokaiselle yksilö ryhmän. Esimerkiksi: 'Kaikki demokraatit käyttää liikaa rahaa.' 'Kaikki republikaanit ovat uskonnollisesti suuntautunut ja tuo Raamatun työskennellä heidän kanssaan.' Voit 't väitteen tueksi on' kaikki 'ja' jokainen 'ilman todellisia tietoja. Jos uskot, niin se on kasvanut lausunnon indoktrinaation.Koulutuksen huomauttaa, että on olemassa erilaisia ​​ratkaisuja, usein sama ongelma. Indoktrinaatio aiheuttaa uskomus, että on olemassa vain yksi ratkaisu ongelmaan. Natsi-Saksassa, ratkaisu kasvavia taloudellisia ongelmia oli tuhota kaikki vähemmistöt ja juutalaiset, ikään kuin tämä oli ainoa mahdollinen ratkaisu. Ei ollut tilaa minkäänlaista toissijaisten ajatuksen ehdotetun ratkaisun.

Education käyttää tilastollinen analyysi kannustaa ajatuksen kohti päättelyä, ja ehdotettu ratkaisu havainto. Indoktrinaatio usein käyttää tilastoja, mutta on tarjonnut mitään analyysia koko, kesto, verrokeilla, kriteerit, tai kesto kerääminen näiden tilastojen. Siten tilastot tarjotaan indoktrinaationsa ovat yksinkertaisesti väärässä valossa, ja niitä käytetään ainoastaan ​​tukemaan uskomuksia on aiheuttanut. Tilastotietoja, jotka saattavat kiistävät uskomuksia ei tuoda huomiota.