Ero IB ja RAWIB vs RAW

IB ja RAW ovat tiedustelupalvelut Intiassa. IB, joka tarkoittaa Intelligence Bureau, lähinnä liittyy sisäisiin älykkyyttä. RAW, joka tarkoittaa Tutkimus ja analyysi Wing Intian, käsittelee lähinnä ulkoisten älykkyyttä.

Näistä kahdesta IB on vanhin tiedustelupalvelu. Sen juuret Keski Intelligence Bureau alkaen 1947. RAW muodostettiin vuonna 1968. Sen jälkeen kun Indo-Pak sodan ja Kiinan ja Intian sota, että maa tuntenut tarvetta ulkoisen tiedustelupalvelun, joka johti muodostumiseen RAW.

Vaikka Intelligence Bureau on alle sisäasiainministeriön, tutkimus- ja analyysi Wing Intian on suoraan pääministerin 'toimistossa.

Vuonna vastuu, IB ja RAW on eri tehtävänsä. IB hankkii älykkyys maan sisällä ja raja-alueilla ja osoitetaan vastuut liittyvät vakoilupalvelu ja terrorisminvastaisen. Älykkyys Bureau myös huolehti ulkoinen tiedustelu muodostumiseen saakka Tutkimus ja analyysi Wing Intiassa.RAW näyttää aina kun ulkoinen älykkyyttä ja liittyvät tehtävät terrorismin torjumiseksi. Peitetoimista ovat yksi tärkeimmistä tehtävistä RAW. Ne edistävät myös ulkopolitiikan päätöksenteon maan. RAW valvoo poliittisia sekä sotilaallista kehitystä naapurimaissa. Tutkimus ja analyysi Wing Intian on myös käsi laudaksi julkisuudessa maan kansainvälisellä tasolla.

IB on henkilöitä sotilaallinen sekä Intian poliisi. IB ohjaaja on aina ollut intialainen poliisi upseeri. Järjestäjä tapaan CIA, RAW johtaja on sihteeri (tutkimus) kaappiin sihteeristöön.

Yhteenveto

1. IB, joka on Intelligence Bureau, lähinnä liittyy sisäisiin älykkyyttä. RAW, joka on Tutkimus ja analyysi Wing Intian, käsittelee lähinnä ulkoisten älykkyyttä.
2. Vaikka Intelligence Bureau on alle sisäasiainministeriön, tutkimus- ja analyysi Wing Intian on suoraan pääministerin 'toimistossa.
3. IB hankkii älykkyys maan sisällä ja raja-alueilla ja osoitetaan liittyviä kysymyksiä vakoilupalvelu ja terrorisminvastaisen.
4. RAW näyttää aina kun ulkoinen älykkyyttä ja vastuut liittyvät terrorismin torjunnassa. Peitetoimista ovat yksi tärkeimmistä tehtävistä RAW. Ne edistävät myös ulkopolitiikan päätöksenteon maan. RAW valvoo poliittisia ja sotilaallisia kehitystä naapurimaissa.