Ero liittovaltion ja osavaltion hallituksenLiittovaltion vs maakuntahallitus

Jotta kansakunnan 's laillinen ja oikeusjärjestelmä järjestetään, on tyypillisesti toisistaan ​​maakuntien ja liittohallitus. Let' s ottaa Yhdysvalloissa esimerkkinä. Oikeusjärjestelmässä tässä maassa koostuu liittovaltion ja osavaltioiden tuomioistuinjärjestelmät. Mukaan virallisilla verkkosivuilla Yhdysvaltojen tuomioistuimissa, vaikka liittovaltion ja osavaltioiden tuomioistuinjärjestelmät vastaavat kuulon tietyntyyppisten tapauksissa yksi ei ole täysin riippumaton muista.

Nyt, kun se tulee hallitus itse, tässä ovat keskeisiä eroja kahden. Yhdysvalloissa liittovaltion hallitus on valtion, joka on vahvistettu perustuslain Yhdysvalloissa. Liittohallitus suvereniteettiin koko Yhdysvalloissa, mutta valtion hallituksella on suvereniteettia kukin valtio. Liittohallitus on lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa, kun osavaltion hallitus on ainutlaatuinen kokonaisuus, aivan oma. Liittovaltion lainsäädännöstä valvoo Yhdysvaltain kongressi, joka koostuu Yhdysvaltain edustajainhuoneen ja Yhdysvaltain senaatissa, kun taas paikallisten valtion lakeja määräytyvät valtion lainsäätäjä, joka koostuu edustajainhuoneen ja valtion senaatissa.

Jos liittohallitus johtaa puheenjohtaja, osavaltion hallitus on kuvernöörin kuin korkeimman luottamushenkilö. Koska useimmat Yhdysvaltain osavaltiot ovat vaihtelevan valtion laajuinen lakeja, näyttää siltä, ​​osavaltion hallitus on enemmän vaikutusvaltaa elämää amerikkalaisia, verrattuna liittohallitus '' vaikka yksi ei ole täysin riippumaton muista .

Yhteenvetona, valtionhallinnon kulkee valtio paikallispuudutuksessa valtion lakeja, kun liittohallitus on vastuussa käynnissä kaikkien valtioiden, ja seuraava liittovaltion lakeja.

Yhteenveto:1. Liittohallitus kulkee kaikkien valtioiden yhdistetyt, tavallisissa liittovaltion laki, kun taas valtion tai lääninhallitus, toimii paikallinen valtion laajuinen lakeja.

2. Liittohallitus hoitaa puhemiehen, kun osavaltion hallitus johtaa kuvernööri.

3. Liittovaltion hallitus on suvereniteettia koko Yhdysvalloissa, mutta valtion hallituksella on suvereniteettia kukin valtio.