Ero maakunta ja alueProvince vs Territory

Kanadassa ero maakunnan ja alueella piilee lähinnä siinä, miten se tuli olemassaolosta. Maakunnassa on luotu takia perustuslaillinen teko. Jonkin alueen tulee olemassaolon kautta määritettäessä liittovaltion lakia.

On enemmän maakunnissa (10) kuin alueisiin (vain 3). Kolme alueet ovat Nunavut, Yukon, ja Luoteisterritoriot. Maakunnat ovat pohjoisemmaksi kartalle kuin alueiden.

Kun alkaa päästä poliittiseen erot maakuntien ja alueiden, asiat saavat hieman mutkikkaampi. Vaikka ne ovat kaikki jotka pidetään periaatteessa samat lait, se ei ole täysin kautta linjan, kun se tulee asioita, kuten varojen jakamista, tai vaaditaan toimeksiantoja.

Maakunnat ovat usein avoimia taloudellista painetta liittovaltion hallituksen. Usein rahat kerätään monenlaisia ​​ohjelmia jaellaan liittovaltion valta pyynnöstä maakunnissa. Hallitus on sitten määrätty toimeksiantoja, jotta varoja ei käytetä ainoastaan ​​kuin hallitus katsoo aiheelliseksi, mutta myös auttaa painostaa alueiden varmuuskopioida niiden vaatimukset johdonmukainen todistusvoimaa todiste. Esimerkiksi jos maakunta pyytää varoja sairaanhoidon, sen on todistettava, että maakunta on johdonmukaisesti tarjoaa pääsyn yleisen terveydenhuollon järjestelmä, joka on käytössä saadakseen näitä varoja.

Alueilla on usein toimeksiantoja, että areena 't tarkka yhteenkuuluvuutta toimeksiantojen säädetyn alueilla. Vaikka isn' t välttämättä valtavan määrän erotuksen, suhteelliset muutokset voivat tehdä ero. Esimerkiksi alue ei ehkä ole tuottaa samantyyppisiä todistusvoimaa todiste, tai se voi olla enemmän varoja käytettävissä sama todistusvoima todiste. Ei kaikki erot treenata hyväksi alueiden, mutta monet eivät.

Alueet eivät ole tiheään asuttu. Uusin väestönlaskenta osoittaa, että koko span kaikkien kolmen koottu voisi mahtuu noin 100000 ihmistä. Alueet etsivät, ja niiden odotetaan lopulta, Kanadan maakunnista.Yhteenveto

? Perustuslait luoda maakunnissa.

? Liittovaltion laki toimeksiannoissa alueille.

? Rahoitus jakelu ja toimeksiantojen voi olla erilaisia ​​alueita.

? Alueet on vähemmän ihmisiä neliökilometrillä.